Vanaf 1 januari is Marthijn in het atelier aan de Herengracht 22 getrokken.

Hij schildert figuratief en de rode draad is het menselijk lot en het welzijn van de mens. In zijn schilderijen onderzoekt hij vorm, verf en verschillende texturen.

In zijn recente werk is hij bezig met de thematiek.

Individualisering en anonimiteit. Hierin beeld hij reusachtige vrouwen (mensen) af die op hun telefoon staren en waarbij het gezicht niet herkenbaar is.

Onvolwassen kind deel wat hij ziet in zichzelf en herkent in anderen. Volgens Marthijn loopt ieder mens in meer of mindere mate trauma’s op. De manier hoe we deze verwerken of hoe we hiermee omgaan bepaalt onze emotionele volwassenheid.

“Als je geen trauma’s wilt ben je op de verkeerde planeet geboren.” Al dus Marthijn

“La condition humaine” Binnen dit thema laat Marthijn zijn schilderijen van binnenuit groeien op het doek. Laag voor laag reageert hij op de vorm die wil ontstaan. Hij gaat de strijd aan met de verf en de textuur van de verf en drukt de emotie uit die gezien wil worden.

Naast zijn schilderen ontwerpt hij toegepaste objecten met verschillende vaak natuurlijke materialen of gebruiksvoorwerpen die een tweede leven krijgen. Op dit moment is hij bezig met beton, takken die door stormschade te vinden en maakt hier lampen en bijzettafeltjes of planten tafeltjes van. Van de opbrengst koopt hij weer materiaal om te schilderen.  Kom gerust kennis maken met Marthijn hij vertelt graag over zijn werk en dat wat hem bezighoudt.