Agenda

30 juni open ateliers en gratis wijnproeverij

Iedere maand is er een extra activiteit, georganiseerd en bekostigd door de deelnemende kunstenaars. Soms spontaan aangeboden door muzikanten of gesponsord door bedrijven.

Een leuke samenwerking, die er voor zorgt dat er steeds iets nieuws te beleven valt aan de Herengracht en zorgt voor een leuke verbinding met de binnenstad van Almelo.

Alle activiteiten staan vermeld op deze website.

Leuke aanvullingen en tips zijn zeer welkom!

 

Deze maand: WIJNPROEVERIJ

Er is een gratis wijnproeverij, gesponsord door wijngaard Hof van Twente. De wijngaard behoort met 5,5 hectare grond tot één van de grootste wijngaarden van Nederland. Voor de productie van de rode-, witte- en roséwijnen worden druiven verbouwd die goed gedijen in het noordelijke klimaat. Op het erf van de familie Visscher worden de druiven verwerkt tot de Twentewijnen.

Zondag kunnen een aantal van deze wijnen geproefd en gekocht worden aan de Herengracht.

 

GASTKUNST

In de galerie op Herengracht nr. 20 zijn, naast beelden van Frieda, schilderijen te zien van gastexposant Els Kruse. Els is zelf aanwezig om over haar werk te vertellen. Alle werken zijn te koop.

Truus Landman is gast-exposant in het atelier van Rob Koenders. Hier zijn een aantal van haar schilderijen te bewonderen. Ook Truus is deze middag zelf aanwezig.

In het atelier van Elsa tonen de cursisten van de Wintercursus Vrij Schilderen hier hun werkstukken van het afgelopen seizoen.

 

OOK GEOPEND

Kunsthal Hof88, Elisabethhof 6.

Atelier Orange, Oranjestraat 16.

Galerie Tolg’Art in Wierden.

TIP In de Grote Kerk is een expositie te bezichtigen met schilderijen van Riet Abcouwer.

 


Op 26-05 gaat de Herengracht te Almelo weer ‘’los”!

Pretty Polly
Pretty Polly

Op deze zondagmiddag, tevens koopzondag, is er veel te beleven in en rond de kunststraat!

Je bent welkom in de ateliers om te genieten van diverse kunstvormen, waarover de kunstenaars veel kunnen vertellen.

 

Rob Koenders nr. 6-8, schilderen, fotografie.

Gastkunstenares Truus Landman exposeert hier haar schilderijen.

Frieda Waanders nr. 18-20, beeldhouwen.

In de galerie op nr. 20 zijn schilderijen te zien van gastkunstenares Els Kruse in combinatie met beelden en cadeau- objecten van Frieda.

Hilly Lucassen nr. 22, ontwerpen.

Elsa Snijder nr.24, fotografie, schilderen, poëtische teksten.

Cursisten van de Wintercursus Vrij Schilderen tonen hier hun werkstukken van het afgelopen seizoen.

 

De band Pretty Polly verzorgt een muzikaal optreden aan de Herengracht. Deze akoestische band uit Overijssel, bestaand uit Onno Verschuur, Jaap van der Molen en Harry ter Avest, heeft een voorliefde voor traditionals, een mix van country, blues, gospel en folk.  

 

De Herengracht maakt op deze middag tevens deel uit van het Twentse Lente Festival 2019, waarvan ‘ Kunst in het Park’, op deze zondag van 12u tot 17u onderdeel is. Kunstenaars tonen en verkopen hun werk. De marktkramen staan opgesteld vanaf het Schouwburgplein (Theaterhotel), door het Kolkje, richting Grote Kerk, tot aan de Herengracht.

 

In de Grote Kerk is tevens een expositie te bewonderen met kunst van Riet Abcouwer.

Tevens zijn geopend:

Kunsthal Hof 88 (Elisabethhof 6)

Atelier Orange (Oranjestraat 16)

Galerie TolgÁrt, Wierdenzondagmiddag 28 april, bierproeverij tijdens open ateliers en gastkunst!

Onze Eva. Bekend van proeflokaal België, komt op deze zondag een heuse bierproeverij verzorgen bij het atelier van Rob Koenders, Herengracht nr. 6.
Er worden drie soorten bieren geserveerd die u dan kunt proeven, onder de professionele en bijzondere uitleg van Eva.
Er zijn 3 rondes.
1 om 14.30 uur
2 om 15.30 uur
3 om 16.30 uur
Kosten, 5 euro. 
Kom op tijd want vol = vol.
Deze bieren kunt u nuttigen terwijl u  luistert naar gratis oorstrelende muziek.

Binnen in het atelier van Rob Koenders kunt u zijn laatste vorderingen bekijken die hij afgelopen maand heeft gemaakt, Rob zal hierover het een en ander vertellen en uitleggen. 
Ook liggen er mappen met kleiner werk klaar waaruit u bv. een leuk verjaardagskado kun uitzoeken.

In het atelier van Elsa Snijder zijn schilderijen, teksten en kunstfotos te zien.
Bij Hilly Lucassen haar nieuwste ontwerpen en bij Frieda Waanders  zijn de laatste vorderingen van  haar beeldhouwwerken te bewonderen. Ze vertellen u er graag meer over.  

In de galerie op nr. 20 is gastkunstenaar Aschwin Huiskes aanwezig om zijn geëxposeerde ‘urban art’ werken toe te lichten. Ze vormen een verrassende combinatie met de beelden van Frieda Waanders. Alle werken zijn te koop, alsmede unieke cadeau artikelen.

Tijdens de ateliers bezoeken wordt een culinaire hap verzorgd door Johan, in de vorm van overheerlijke frikandellen en krokante chips.

Kortom op de mooiste plek van Almelo staan onze atelierdeuren open. dit wilt u niet missen. 
Tot zondag 28 april.


Zondag 31 maart OPEN ATELIERS, speksteen bewerken en schetswedstrijd

Extra activiteiten zondagmiddag:
* Een hanger van speksteen maken
 bij Frieda in het atelier op nr. 18.
Een ruw stukje speksteen bewerken tot een zelfgemaakt sieraad.
Kosten zijn 5 euro en daarvoor zijn alle materialen incl. een leren vetertje beschikbaar,
maar VOL=VOL.

* Meedoen aan de schetswedstrijd (gratis) Inspiratie tocht ateliers Herengracht.
Alle bezoekers worden uitgedaagd om zich te laten inspireren bij Frieda, Elsa of Rob om in een van deze ateliers een tekening schets te maken van wat je het meest inspireert .
De winnaar mag dan met een kunstenaar naar keuze zijn of haar inspiratieschets uitvoeren.

* Daarnaast is er deze keer gastkunst te bewonderen van Aschwin Huiskes met Urban Art in de galerie op nr. 20, samen met beelden van Frieda. Aschwin zal zelf ook aanwezig zijn om zijn werk eventueel toe te lichten.

Download
Basis voor de schets.
tek.jpg
JPG Image 119.6 KB

* Korte film 'BROODNODIG'
Afgelopen maanden is Lieuwe Greidanus in de  omgeving Grote Kerk, Graveallee bezig geweest met het maken van zijn korte film BROODNODIG.
Ook werd de Herengracht in deze film opgenomen en kunstenaar Rob Koenders gevraagd een mini rol in deze film te spelen naast een aantal leden van Servus.
Deze 5 minuten durende film zal zondag 31 maart doorlopend getoond worden in ons mini bioscoopje op Herengracht nr 24. Filmmaker Lieuwe Greidanus zal zelf ook aanwezig zijn om zijn film desgewenst toe te lichten.


Open ateliers, tekenwedstrijd en live muziek op zondag 24 februari

Extra activiteit: tekenwedstrijd!


Zoals altijd, wordt er op deze middag een extra activiteit aangeboden, zodat er een leuke, culturele mix ontstaat! Extra activiteit deze middag: Tekenwedstrijd… alle bezoekers worden uitgedaagd om zich te laten inspireren bij Frieda, Elsa Hilly of Rob om in één van deze ateliers een tekening/schets te aken van wat je het meest inspireert. Schetsmateriaal is aanwezig. De basisschets is hieronder ook te downloaden.  Uitprinten en thuis alvast aan de slag mag ook. De winnaar mag dan met een deelnemende kunstenaar naar keuze zijn of haar inspiratieschets uitvoeren. 

 

Gastkunst:


In de galerie op nr. 20 is deze maand gastkunstenaar Edwin Faas aanwezig. Hier zijn z’n foto’s tentoongesteld in combinatie met sculpturen van Frieda.
De moeite van een kijkje waard!

 

In het atelier van Hilly is Gera Hultink uit Almelo te gast met haar textiel, schilderingen, pastelwerk en collages. 

Ze probeert met haar werk, de lagen van het leven, de tragiek die daarin schuilt. Aarde en mensen, kwetsbaarheid en kracht uit te drukken. Ze is zelf aanwezig om over haar werk te vertellen.

 

Live muziek:


Zondagmiddag speelt Nine Gehring (10 jaar)  op haar gitaar. Ze heeft al twee jaar les en ze komt op 24 februari een aantal nummers spelen aan de Herengracht, in de stijl van Tango di Mango.

Iedereen is van harte welkom!

 

Ook geopend zijn:
Kunsthal Hof88 (Elisabethhof 6)
Atelier Orange (Oranjestraat 16)
Galerie Tolg’Art Wierden


De kunstenaars aan de Herengracht te Almelo starten goed in 2019!

Rob Koenders , schilderen en fotografie, nr. 6 en 8, Frieda Waanders, beeldhouwen in natuursteen en brons, nr.18 en 20, Hilly Lucassen, ontwerpen, nr. 22, Elsa Snijder, schilderen, fotografie en teksten, nr. 24, openen gewoontegetrouw hun atelier voor het publiek, op zondag 27-01, tussen 14u en 17u. Aansluitend bij de koopzondag, de laatste zondagmiddag  van de maand. Loop gerust binnen en geniet van zeer gevarieerde kunst in de ateliers!  De kunstenaars vertellen u  graag meer over hun werk.

Extra activiteiten op deze middag:

Tijn Molenveld (10 jaar) komt trompetspelen. Hij heeft al 1,5 jaar les en speelt deze middag een paar liedjes aan de Herengracht, mét een hoge hoed voor een donatie.

Schilderen bij een houtvuur!

Geef kleur aan het nieuw jaar en kom gezellig schilderen bij een houtvuur in het atelier van Elsa Herengracht nr. 24. Alle materialen zijn aanwezig. Kosten € 5,00 p.p.

Gastexposant Edwin Faas toont deze maand zijn fotografie in de galerie op nr. 20.

 

Ook geopend zijn: Kunsthal Hof88 (Elisabethhof 6) Atelier Orange (Oranjestraat 16) Galerie Tolg’Art Wierden

Winnaars 2 mooiste en 2 origineelste digitale inzending Herengracht!

Zondag 16 december open tijdens de Doelen Kerstmarkt !

 Met presentatie en uitslag fotowedstrijd Herengracht.

Zondag 25 november weer open ateliers aan de Herengracht

Dus even shoppen tijdens de koopzondag? Kom dan ook naar de Herengracht om een kijkje te nemen in de ateliers van Rob Koenders, Frieda Waanders, Hilly Lucassen en Elsa Snijder.
Wat valt er te zien? Schilderijen, marmeren beelden, kunstige ontwerpen, foto’s en teksten. Leuke kunst-cadeaus, maar natuurlijk ook werk in uitvoering. De kunstenaars vertellen u er zelf graag meer over! Deze keer is Teuntje Deuntje er met gezellige sinterklaasliedjes op haar accordeon.

 

PRIJSVRAAG

Wie maakt de mooiste en/ of origineelste digitale afbeelding met als thema Herengracht.
Alles mag: foto (bewerkt of onbewerkt ) tekening, schilderij, knip en plak werk. (Wel digitaal insturen) Wie maakt de mooiste en/ of origineelste digitale afbeelding met als thema Herengracht.
De inzendingen zullen op 16 december tijdens de kerst kunstmarkt worden getoond als digitale tentoonstelling in de bioscoop van Elsa Snijder. Herengracht 24.
Er zijn 4 prijzen: 2 voor de mooiste inzending en 2 voor de origineelste inzending.
De prijzen bestaan uit werk van Frieda, Elsa, Hilly en Rob en zijn te zien in de etalages in de Herengracht. De winaars worden na 16 december bekend gemaakt.
Stuur je inzending voor 15 december in via de volgende webpagina: www.kunstenaarsalmelo.nl/prijsvraag.
De inzendingen zullen op 16 december tijdens de kerst kunstmarkt worden getoond als digitale tentoonstelling in de mini-bioscoop van Elsa Snijder. Herengracht 24.

 

Zondag 16 december zijn de ateliers dus ook geopend tijdens de Doelenkerstmarkt!
Dat is tevens de laatste keer in 2018. Er is dan naast de digitale presentatie van de prijsvraag inzendingen, ook gastkunst te bewonderen van Edwin Faas.
Meer informatie op www.kunstenaarsalmelo.nl
OOK GEOPEND
Kunsthal Hof88, Elisabethhof 6.
Atelier Orange, Oranjestraat 16.
Galerie Tolg’Art in Wierden.


De kunstateliers zijn wederom geopend op zondag 28-10, van 14u tot 17u

U bent welkom in de ateliers van
Rob Koenders: nr. 6 – 8, tekenen, schilderen, fotografie. Rob presenteert deze middag zijn nieuwe Koenders Kunst Kalender 2019. Deze ligt dan ter inzage en kan besteld worden. Alleen op deze zondag mag je hiervoor het eerste kunstwerk uitzoeken!


Workshop: Alle bezoekers worden door Rob uitgedaagd om een kunstwerk te maken op A4 – formaat, onder het motto: ’O, dat kan ik ook wel!’ Materiaal is aanwezig. De workshop is gratis, er staat wel een vrije gift- pot.


Frieda Waanders: nr. 18 – 20, beeldhouwen. Frieda showt onder andere een ruime collectie sculpturen. Tevens exposeert gastkunstenaar Kees Visser hier zijn verrassende schilderijen met een surrealistische switch.
Hilly Lucassen: nr. 22, ontwerpen van bijzondere kleding en woninginrichting-design.
Elsa Snijder: nr. 24, fotografie, schilderen, poëzie. Zij toont naast schilderijen een aantal niet-alledaagse, verstilde pinholefoto’s. Gastkunstenares Inge Witvers exposeert met fraaie kunstwerken in verschillende textieltechnieken.

De volgende galerieën en ateliers zijn ook geopend:
Kunsthal Hof 88, Elisabethof 6,
Atelier Orange, Oranjestraat 16,
Galerie Tolg’Art in Wierden.

Wij doen mee met de jaarlijkse atelierroute 22 en 23 september!

Op 22 en 23 september a.s. is de jaarlijkse Atelierroute in Almelo. Ook onze ateliers zijn dit weekend geopend!
I.P.V. DE LAATSTE ZONDAG VAN DE MAAND!  Dus zondag 30 september geen open ateliers aan de Herengracht.
Er staat een leuk evenement op ons programma!

Op zondagmiddag 23-09-2018 geven beeldend kunstenares Elsa Snijder en danser/yoga-lerares Tess Lucassen de originele workshop ‘Schilderen in Beweging’   Genieten van en meedoen aan yoga flow! Of met kwast en verf je eigen vertaling van beweging en muziek vastleggen op het schildersdoek!   Aan jou de keus!              
Er zijn twee rondes.   De eerste gaat om 14 u van start! De tweede om 15.30u.
Ronde 1, om 14u: yoga flow of schilderen. 7,00 euro.
Ronde 2, om 15.30u: yoga flow of schilderen. 7,00 euro.
Kun je niet kiezen en wil je van beide walletjes snoepen?!   Dan kun je twee rondes meedoen voor 10,00 euro.
Maximaal aantal deelnemers per ronde: acht personen.
Aanmelden kan via info.yogabird@gmail.com  of easnijder@gmail.com
Meer info op www.yogabird.tesslucassen.nl  en www.elsasnijder.com

Tip voor bij de yoga: geschikte, warme kleding en neem een dekentje mee voor de eindontspanning.
Voor het schilderen zijn alle materialen aanwezig.

 

26 augustus: De zomer gaat door in kunststraat de Herengracht in Almelo!

De kunstenaars openen op zondagmiddag 26-08 wederom hun deuren tussen 14u en 17u, aansluitend bij de koopzondag. Iedereen kan een kijkje nemen in de ateliers van :

Rob koenders, schilderen en fotografie, op nr. 6 en 8.
Frieda Waanders, beeldhouwen, op nr. 18-20. Ook gastkunstenaar Martijn Mur exposeert hier zijn industriële foto’s.
Hilly Lucassen, ontwerper, op nr. 22.
Elsa Snijder, schilderen, fotografie en poëzie, op nr. 24.
Paul op de Weegh met PaPe Paul Percussie verzorgt met enkele medemuzikanten een exotisch optreden met o.a. de djembé. Bezoekers mogen tevens gratis meedoen met een djembé-les! Dat wordt genieten!
Kijk ook eens op www.paulpercussie.nl

 

Ook geopend:
Kunsthal Hof 88, Elisabethof 6.
Atelier Orange, Oranjestraat 16
Galerie TolgÁrt Wierden

 


Gezellig live schilderen aan de Herengracht op 29 juli door leden van de Peinturisten.

Open ateliers, mini bioscoop, en live muziek  op 29 juli

Deze terugkerende open ateliermiddag is inmiddels een begrip geworden!! Ook in de zomer gaan we door!! 


Gastkunst:

In de galerie op nr. 20 is deze maand gastkunstenaar Martijn Mur aanwezig. Hier zijn z’n industriële foto’s tentoongesteld in combinatie met sculpturen van Frieda. De moeite van een kijkje waard!

Extra activiteit:

Zoals altijd, wordt er op deze middag een extra activiteit aangeboden, zodat er een leuke, culturele mix ontstaat! Extra activiteit deze middag: Op Herengracht 24 is een ‘bioscoop in zakformaat’ ingericht, waar een doorlopende presentatie te zien is van Foto’s in combinatie met Teksten, door Elsa Snijder.

Live muziek:

Zondagmiddag is er live muziek van Ramblin Martin
Ramblin Martin is een solo-artiest uit Almelo en maakt vooral muziek in de genres Americana, Rock & Folk.

Iedereen is van harte welkom in dit mooie, Almelose kunststraatje!!

 

Ook geopend zijn:

Kunsthal Hof88 (Elisabethhof 6)

Atelier Orange (Oranjestraat 16)

Galerie Tolg’Art Wierden

 

Ramblin Martin24 juni: workshop, gastkunst en Arnaldo Lopez live op gitaar!

Heb je je altijd al willen laten inspireren of wil jij zelf  een inspiratiebron zijn?!                                                
Laat je dan op zondagmiddag 24 juni verleiden tot het brengen van een bezoek aan de Herengracht te Almelo voor een gezellige middag in de sfeer  van kunst en muziek!  Je bent van 14u tot 17u welkom in de werkruimtes van de kunstenaars:

Gastkunstenaar Dennis Zanoni  zal in het atelier van Rob ‘live’ tekenen en krassen op grote vellen , onder de werktitel: “Het kan nog gekker!”.
In de galerie op nr. 20 exposeert deze maand gastkunstenaar Johan Martinus met zijn schilderijen.
Tevens treedt Arnaldo Lopez op met zijn befaamde gitaarmuziek!


Op nr. 24 geeft Elsa Snijder , begeleid door Arnaldo’s gitaarimprovisaties, een doorlopende schilderworkshop voor alle leeftijden: “Schilderen met muziek!’’  Start om 14u en je kunt ook op een ander moment van de middag ‘’instappen’’.  Gelegenheidsprijs: 5,00 euro.

 

Ook geopend:
Kunsthal  Hof 88, Elisabethhof 6.
Atelier Orange, Oranjestraat 16.
Galerie Tolg’Art Wierden

 


27 mei open ateliers, kinderworkshop en gastkunst aan de Herengracht.

Tijdens het Twentse Lentefestival op zondag 27 mei met o.a. ‘Kunst in het Park’ zijn ook de ateliers aan de Herengracht weer geopend van 14.00 – 17.00 uur.
Als gastkunstenaars zijn aanwezig:
Annie Kremer met haar schilderijen in gemengde technieken in de galerie op nr. 20. 
Renate la Faille met schilderijen in het atelier van Hilly op nr. 22.

KINDERWORKSHOP onder begeleiding van Martine Evenhuis.

Tussen 14:00 en 17:00 kun je komen knutselen aan de Herengracht.
Als inspiratie wordt de omgeving, Gravenallee, huize Almelo gebruikt. Met verschillende technieken en materialen maak je een schilderij in een doos.
Het is voor kinderen vanaf twee jaar. (Onder de 6 jaar met begeleiding).
Aanmelden is niet nodig, je kan op elk moment meedoen. Echter wil je zeker zijn van een plekje, meld je aan via www.kijkdoe.nl of bel Martine Evenhuis 0640742513 Je kan kiezen om 14:00 of om 15:30. Kosten zijn 7,- per kind.

De ‘Happy Food Chicks’ zijn aanwezig met overheerlijke vers gemaakte Roti.

 

Ook de volgende kunstlocaties zijn deze middag open:

Kunsthal Hof88, Elisabethhof 6 met een nieuwe tentoonstelling.
Atelier Orange, Oranjestraat 16.

Doelen kunstgalerie/atelier, Doelenstraat 30.

Galerie Tolg'Art in Wierden

 


Zondag 29 april open ateliers Herengracht in Franse sferen!

 

 

 

Zondag 29 april zijn de ateliers aan de Herengracht weer geopend met:

 

 

MUZIEK & WIJNPROEVERIJ
Er is live muziek van de Almelose straatmuzikante Teunie Lammens, met artiestennaam Teuntje Deuntje.  Ze speelt deze middag Franse chansons op haar accordeon.
Er is een wijnproeverij, gesponsord door wijngaard Hof van Twente en diverse Franse lekkernijen bij de deelnemende kunstenaars.

 

 

 

GASTEXPOSANTEN

 

 

Annie Kremer

 

Deze maand is Annie Kremer als gast-exposant aanwezig in de galerie op Herengracht nr. 20, waar haar  schilderijen  te zien en te koop zijn.

 

Acrylverf op doek en gemengde technieken.

 

Inspiratie en thema’s:
andere culturen
eenvoud en stilte
evenwicht
woestijn en stenen

 

 

Gera Hultink

 

Gera Hultink is gast-exposant in het atelier van Elsa Snijder.

Haar fascinatie voor kunst komt voort uit liefde voor het leven en alle tragiek , die daarin schuilt.

Begin en einde, de gelaagdheid van alles, de kwetsaarheid en de kracht. De technieken waar ze gebruik van maakt zijn o.a.  collage , schilderen, weven en andere textiel technieken.

 

Ook de volgende kunstlocaties zijn deze middag open:

Kunsthal Hof88, Elisabethhof 6 met een nieuwe tentoonstelling.
Atelier Orange, Oranjestraat 16.

Galerie Tolg'Art in Wierden

 


Kunstig gerookte paling en open ateliers aan de Herengracht

Zondag 25 maart is het weer zover!
De ateliers aan de Herengracht zijn open en er wordt op onovertroffen wijze ambachtelijk paling gerookt door Arnaldo Lopez. Wees er op tijd bij, want op=op! 
Dus even shoppen tijdens de koopzondag? Kom dan ook naar de Herengracht om een kijkje te nemen in de ateliers van Rob Koenders, Frieda Waanders, Hilly Lucassen en Elsa Snijder.
Wat valt er te zien? Schilderijen, marmeren beelden, kunstige ontwerpen, foto’s en teksten. Leuke kunst-cadeaus, maar natuurlijk ook werk in uitvoering. De kunstenaars vertellen u er zelf graag meer over!
Het palingroken wordt muzikaal ondersteund met passende Volendamse Palingsound.
Het wordt weer gezellig aan de Herengracht! Zondag 25 maart van 14.00-17.00 uur – Welkom

En er is deze middag meer kunst te zien in Almelo! Ook geopend is Kunsthal Hof88 (Elisabethhof 6) met een mooie groepsexpositie en Atelier Orange (Oranjestraat 16) met schilderijen van de Almelose kunstenaars Winny Lenderink en Karst Kroeskamp. Daarnaast is er een veiling van modeltekeningen in de Javatoren vanaf 15.00 uur. Opbrengst gaat naar ROPARUN.


Zondag 25-2 aan de Herengracht ‘schilderen met muziek’

Zo omschrijft de Almelose muzikant ‘Ranjazonderrietje’ zijn elektronische muziek. Te zien en te horen a.s. zondag aan de Herengracht van 14.00-17.00 uur.

 

Hoe gaat dat nu.. hakken in marmer? Altijd al benieuwd geweest? Kom het eens uitproberen bij Frieda. Hak in een groot brok marmer en maak kennis met de speciale gereedschappen. In het atelier is ook haar nieuwste beeld ‘Muze’ vanaf zondag te bewonderen. Schilderijen en gemengde technieken bij Rob, ontwerpstudio bij Hilly en natuurlijk foto’s, schilderijen en teksten bij Elsa.


Met deze maand een prijsvraag: bezoek de 4 ateliers, ontdek de letters, combineer en raad het woord!
Kortom, zondag tijdens de koopzondag in ieder geval even langs de Herengracht!!

 


Bioscoop in zakformaat - zondag 28 januari

Zondag 28 januari zijn onze ateliers weer geopend.

 

Extra activiteit op deze middag:
Op Herengracht 24 is een ‘bioscoop in zakformaat’ ingericht, waar een doorlopende presentatie te zien is van Foto’s in combinatie met Teksten, door Elsa Snijder.

 

WELKOM


Ook wij zijn open tijdens de DoelenKerstMarkt

Op zondag 17 december van 12.00 tot 18.00 uur zijn onze ateliers geopend. Loop een sfeervol rondje langs de Herengracht!

Lees meer op www.doelenkerstmarkt.nl

 

Winnaars van onze 'win en geef actie'

Uit de vele leuke, mooie en bijzondere inzendingen van onze win-en-geef actie zijn de volgende winnaars gekomen:

Schilderij van Rob Koenders is gewonnen door Ben Kamphuis 

Edelsteen-object van Frieda Waanders is gewonnen door Hilda Lucassen...
Dienblad met glazen van Hilly Lucassen is gewonnen door Ineke Kuyt
Foto in lijst van Elsa Snijder is gewonnen door Martin Westerink

Alle winnaars gefeliciteerd en veel plezier met geven!

 Zondag 26 november paling en makreel roken door Arnaldo Lopez

Deze open atelier dag is Arnaldo Lopez onze gast. We zijn blij dat hij opnieuw paling komt roken aan de Herengracht. 

De vorige keer waren ze overheerlijk en snel uitverkocht, dus kom op tijd!

Ook is er gastkunst te bewonderen van Greet van Witsenburg.  Ze is zelf aanwezig in het atelier van Elsa Snijder (nr. 24) om er meer over te vertellen.29 oktober open ateliers met een Halloween tintje

Zondag 29 oktober,

Halloween weekend in Almelo.
Kom een kunstwerk maken van een pompoen en verras jezelf!

Wij zijn open van 14.00 tot 17.00 uur.Open Atelier weekend Almelo 23 en 24 september

 

Tijdens het jaarlijkse open atelierweekend zijn onze ateliers op zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie en alle deelnemers op www.openateliersalmelo.nl

 


Zondag 27 augustus  14.00 tot 17.00 uur

Lotta Rasva
Lotta Rasva

Ook in de vakantiemaanden zijn de ateliers aan de Herengracht geopend tijdens de koopzondag.
Een domper was de recente inbraak bij één van de ateliers, maar de betreffende kunstenaars; Rob Koenders(nr.6), Frieda Waanders (nr.18), Hilly Lucassen (nr. 22) en Elsa Snijder (nr. 24) laten zich niet uit het veld slaan en stellen hun ateliers gewoon weer open op 27 augustus.

 

 

Deze keer is er gastkunst te bewonderen van de Almelose kunstenares Truus Landman. Ze is zelf deze middag ook aanwezig op nr. 24 en presenteert daar een aantal van haar schilderijen.

 

 

 

Daarnaast zijn er optredens van Lotta Rasva.  Lotta is een singer-songwriter uit Almelo. Ze schrijft over veel verschillende onderwerpen en probeert daarbij clichés te vermijden. Door middel van zang en gitaar deelt ze haar gedachtes over stomme problemen, gedoe in de liefde en dingen die ze gewoon heel leuk vindt. Ze sleepte meerdere prijzen van talentenjachten binnen.